Често задавани въпроси свързани с merci

Съдържат ли се в merci животински съставки?

За производството на нашите продукти merci освен растителни съставки използваме и млечни продукти. Освен това в merci Finest Selection Бадемова селекция като съставка се използва и белтък от кокоши яйца.

Съдържат ли продуктите merci алкохол?

Алкохолът не е съставка на шоколада merci. Той обаче може да се съдържа в аромати за шоколадови пълнежи, тъй като някои аромати се извличат само с помощта на алкохол и така се свързват с него. Алкохолните количества, които по този начин постъпват в крайния продукт, са много малки и са сравними например с онези, които могат да се съдържат в съвсем обикновени плодови сокове вследствие на ферментацията на плодовете.

Безглутенови ли са продуктите merci?

Повечето от нашите продукти отговарят на законовите изисквания, както и на предписанията на Германското дружество за целиакия относно безглутеновите хранителни продукти (максимум 20 mg глутен на kg хранителен продукт).

 

Глутен съдържа продуктът merci Finest Selection Бадемова селекция, тъй като за производството му се използват пшеничен протеин и пшеничен малц.

 

Тези данни са актуални според настоящото положение и могат да се променят в нашите рецептури; моля, имайте предвид списъка на съставките.